055 30 07 99 info@osteopathiebijbabies.be Nederenamestraat 121 - 9700 Oudenaarde
Profantisdoosje

Darmflora voor baby’s en peuters

Een goede darmflora is essentieel voor een goede gezondheid van uw baby. Bij vele baby’s is deze echter verstoord en kan dat leiden tot reflux, krampjes; overmatig huilen, slecht slaappatroon en een lage weerstand. Maar geen nood, de darmflora kan nog hersteld worden door het geven van probiotica. Bifidobacterium l. Infantis is daarvoor de kampioen van alle probioticia, zoals blijkt uit een recent artikel [4] in het tijdschrift van de ‘International Pediatric Research Foundation’.

WAT IS DARMFLORA?

Darmflora is een verzamelnaam voor de talrijke gunstige bacteriën die zich bevinden in de darmen. Daar dragen ze bij tot een goede spijsvertering door stoffen af te breken die de darm zelf niet verteert.  Ook speelt een goede darmflora een belangrijke rol bij de immuniteit door de strijd aan te gaan met schadelijke bacteriën en ervoor te zorgen dat er weinig ruimte is voor de groei van schadelijke micro-organismen (bacteriën, schimmels en parasieten).  Het is zelfs zo dat de darmflora en de darmwand (die talrijke cellen van het immuunsysteem bevat) verantwoordelijk zijn voor 80% van het immuunsysteem.[1,2] Tijdens de zwangerschap begint uw baby zijn darmflora reeds op te bouwen. Maar voornamelijk tijdens de geboorte wordt de darmflora overgedragen via het geboortekanaal van de moeder. Nadien ontwikkelt de darmflora zich verder door borstvoeding, op voorwaarde dat de moeder gezond is en zelf een gezonde darmflora heeft.[2,3] Door het geven van flessenvoeding, een keizersnede, de moeder die zelf onvoldoende darmflora bezit of het vaak nemen van antibiotica komt de darmflora van de baby in gevaar [3,4].

WAAROM IS EEN GOEDE DARMFLORA BELANGRIJK BIJ BABY’S?

Wanneer de baby zijn eigen darmflora niet voldoende heeft opgebouwd, kan dat zorgen voor een overprikkeling van uw baby zijn maagdarmsysteem en de onderliggende oorzaak vormen voor [1]

 • stoelgangproblemen, met of zonder krampen
 • reflux
 • onrust, huilen
 • slecht slaappatroon
 • zwakke immuniteit
 • eczeem
 • allergieën
 • astma
 • diabetes
 • een voorkeursligging lichaam
 • een voorkeursligging van het hoofdje (torticollis)

HOE KAN DE DARMFLORA HERSTELD WORDEN?

Men kan de darmflora herstellen door het toedienen van probiotica. Probiotica is de naam voor voedingssupplementen die levende vormen bevatten van de bacteriële stammen die zich bevinden in de darmen. Door inname van deze probiotica worden de darmen aangerijkt met de bacteriën en wordt de darmflora herstelt.

NIET ALLE PROBIOTICAPREPARATEN ZIJN ECHTER EVEN DOELTREFFEND.

Bij het kiezen van een probioticum moet men rekening houden met de leeftijd. De darmflora van baby’s en jongere kinderen bevat immers andere bacteriële stammen dan die van volwassenen. Vanaf de leeftijd van 3 jaar heeft het kind een darmflora die gelijkt op die van de volwassenen [1]. Ook de stam van de bacteriën zijn belangrijk. Uit recent onderzoek [4] is gebleken dat de bacteriestam Bifidobacterium l. Infantis de meest doeltreffende is met verbazingwekkende capaciteiten:

 • B. infantis is uniek onder de darmbacteriën in de mogelijkheid om uit de moedermelk de nodige voedingsstoffen (de oligosacchariden) te halen om te groeien en te vermenigvuldigen
 • B. infantis groeit beter dan andere bacteriestammen
 • B. infantis vertoont ontstekingsremmende activiteit
 • B. infantis vermindert intestinale permeabiliteit, waardoor voedingsstoffen beter opgenomen worden
 • B. infantis bestrijdt de slechte bacteriën, waaronder de Enterobacteriae
 • Probiotica met B. infantis verlagen van het risico van necrotiserende enterocolitis bij premature baby’s
 • Kolonisatie met B. infantis is ook geassocieerd met verhoogde vaccinresponsen

Hiermee rekening houdende, ontwikkelde Causamatics het product Profantis, verrijkt met B. infantis en een weldadig kruidenpreparaat.

PROFANTIS HERSTELT DE DARMFLORA VAN UW BABY DOOR ZIJN HOGE CONCENTRATIE AAN PROBIOTICUM RIJK AAN B. INFANTIS, DE KAMPIOEN VAN ALLE PROBIOTICA

Profantis werd speciaal ontwikkeld voor onrustige kinderen en (huil)baby’s,  die slecht slapen en mogelijks een voorkeursligging of een scheef nekje (torticollis) hebben. De unieke formule helpt uw baby terug vrolijk en rustig te worden op een veilige én natuurlijke manier. 

Profantis bevat de unieke combinatie van : 

 • hoge concentratie aan Bifidobacterium infantis,  de kampioen van alle probiotica bij baby’s en jonge kinderen voor spijsvertering en immuniteit
 • fructo-oligosacchariden voor een extra ondersteuning van de darmflora
 • Rooibos, Kamille en Citroenmelisse, een weldadig plantenpreparaat speciaal afgestemd op uw baby zijn/haar klachten.

REFERENTIES

 • Guarner F. Gut flora in health and disease. Lancet. 2003 Feb 8;361(9356):512-9
 • Jandhyala SM, Talukdar R, Subramanyam C, Vuyyuru H et al. Role of the normal gut microbiota. World J Gastroenterol. 2015 Aug 7;21(29):8787-803
 • Mueller NT, Bakacs E, Combellick J, Grigoryan Z. The infant microbiome development: mom matters. Trends Mol Med. 2015 Feb;21(2):109-17.
 • Underwood M.A., German J.B., Lebrilla C.B., Mills D.A. Bifidobacterium longum subspecies infantis: champion colonizer of the infant gut. Pediatr Res. 2015 January ; 77(0): 229–235.