055 30 07 99 info@osteopathiebijbabies.be Nederenamestraat 121 - 9700 Oudenaarde

Huilbaby en osteopathie

huilbaby

Huilbaby’s kunnen door een osteopaat vaak goed behandeld worden. De invloed van de geboorte op de schedel, de nek en wervelkolom kunnen er voor zorgen dat de baby vaak serieuze torsie-letsels en compressieletsels opgelopen heeft die hem of haar pijn geven. Wij als osteopaat kunnen deze zones vrij gemakkelijk uit laesie krijgen en in evenwicht brengen waardoor uw kind geen pijn meer zal ervaren. Het zal rustiger en gelukkiger zijn.

Ook het onvolledig op gang komen van het darmsysteem kan er voor zorgen dat de baby zich niet prettig voelt. Door op deze gebieden in te grijpen zorgt de osteopaat er voor dat de beweeglijkheid van de weefsels toeneemt, het zenuwstelsel minder geprikkeld wordt en het darmsysteem zich beter kan ontwikkelen. Het kind wordt rustiger en tevreden.

Belangrijke fixaties thv de schedel en hersenen kunnen het kind immers later op fysisch en psychisch vlak heel sterk beïnvloeden. Hoe vroeger dit wordt gecorrigeerd hoe minder kans op blijvende letsels.Achtergebleven spanningen kunnen later aanleiding geven tot groeistoornissen, motorische achterstand, onrust en andere klachten zoals oorontstekingen, long- of darmproblemen, hyperactiviteit,…

Hoe vroeger dit wordt gecorrigeerd hoe minder kans op blijvende letsels.

Wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat kinderen die regelmatig schedelbehandelingen ondergingen, tot betere leerprestaties kwamen, zowel op sociaal als op intellectueel niveau.