Baby, Kinderen

Skully care app om afgeplatte schedels te meten en te behandelen

In onze praktijk voor het ganse gezin zien we steeds meer en meer baby’s en kinderen met een “afgeplat hoofdje”.Het probleem van een -al dan niet schuin- afgeplatte schedel komt opvallend steeds meer voor in onze praktijk. Circa 25% van de baby’s ontwikkelt sinds het anti-wiegendoodbeleid in het eerste levensjaar een schedeldeformatie.

Photo Credit :  Unsplash.com

In onze praktijk werken we vanaf heden samen met de “skully care app” om de vervormingen in de babyschedel te objectiveren.

Plagiocephalometrie

De voornaamste oorzaak van dit veel voorkomende probleem is de voorkeurshouding, die ontstaat en in stand gehouden wordt door slapen en spelen op de rug. Het langdurig liggen op één deel van het hoofdje remt de groei op die plek. Zo kan de positionele plagiocephalie of brachycephalie ontstaan.

METEN IS WETEN

We werkten in onze praktijk al met een meetsyteem (plagiocephalometrie). Dat was heel betrouwbaar en accuraat maar het was ook heel omslachtig voor ons als osteopaat én voor de baby om stil te zitten. Het verwerken van die verkregen meetresultaten en gegevens was tijdrovend. 

Nu werken we met een nieuw digitaal systeem. Het is een heel gemakkelijk en betrouwbaar meetinstrument dat ook de evolutie bijhoudt via foto’s en een app. Bert Roodhooft, als osteopaat, werkt in de praktijk nu samen met de Skully Care- app. Het is een uniforme meetmethode die snel en betrouwbaar kan worden afgenomen. Alles gebeurt digitaal en kan veel sneller en gemakkelijker. Deze firma biedt zelfs een platform waarop de ouders de vooruitgang kunnen opvolgen.

Skully care app

Als osteopaat zien we het als onze missie om schedeldeformaties vroegtijdig te detecteren. Elke baby krijgt daardoor bij ons een individuele en passende behandeling door ons als osteopaat, maar ook thuis door de ouders zelf. We geven hen allerlei tips mee. Alleen door die samenwerking bereiken we het gewenste resultaat van een mooi symmetrisch hoofdje.

Naast het meten heeft Skully Care ook een zachtere kant waar ouders super enthousiast over zijn:

We delen als therapeut de metingen, de vooruitgang en het behandelplan incl. oefeningen met de ouders. Ouders krijgen een eigen portal in de Skully Care app voor hun baby.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Cart Overview