Van maandag tot vrijdag staan we graag ter uwer beschikking

met welke klachten kan u bij ons terecht?
Contacteer ons

Onze Praktijk

We vinden het belangrijk dat u zich goed voelt in onze praktijk. Dit uit zich vooral in onze werkwijze maar ook in de inrichting van onze praktijkruimte. We hebben verschillende moderne en sfeervol ingerichte ruimtes waar de nodige privacy wordt gegarandeerd. Elke patient is een uniek individu. Alles gebeurt op een respectvolle, vriendelijke en professionele manier.

Waarom u voor onze praktijk zou kunnen kiezen?

Dankzij onze patiënten en onze voorschrijvers heeft onze praktijk voor osteopathie en kinesitherapie door de jaren heen een positieve reputatie opgebouwd waarbinnen wijzelf elke dag opnieuw het beste van onszelf geven om u en al onze patiënten beter te maken. Zo bouwen we met onze patiënten en voorschrijvers een positieve relatie op

TOTALITEIT

We behandelen de mens en natuurlijk ook uw baby, kind of tiener in zijn of haar “totaliteit”.

Voor iedere patiënt is er een aangepaste én individuele behandeling.

KWALITEIT

Onze praktijk startte in 1995. Door de jaren ervaring en door de zeer gevarieërde patiëntengroep zijn we uitgegroeid tot een kwaliteitsvol behandel, preventie- en adviescentrum voor mensen met klachten van allerlei aard.

COMPLEMENTARITEIT

Caroline als kinesiste en Bert als osteopaat werken indien nodig niet alleen binnen de praktijk samen, maar ook met andere therapeuten en zorgverstrekkers, zoals uw huisarts, uw specialist of kinderarts…

BEREIKBAARHEID

Onze praktijk voor osteopathie en kinesitherapie is gelegen in Oudenaarde (Nederename) in het hartje van de Vlaamse Ardennen tussen Gent en Kortrijk. We zijn gemakkelijk bereikbaar en hebben een grote parking ter beschikking.

BESCHIKBAARHEID

We behandelen u graag elke weekdag op afspraak. We hebben ruime werkuren waardoor u ook ’s avonds op behandeling kan komen. We proberen de wachttijden te beperken. We vragen daarvoor wel naar uw eigen stiptheid.

WE MAKEN … TIJD

We houden zelf van een persoonlijke aanpak en dat op een gemoedelijke manier met veel respect voor uw privacy. Bij ons is er steeds een individuele en persoonlijke begeleiding van uw baby, kind of tiener. 

Mijn naam is Bert Roodhooft,  osteopaat in Oudenaarde, fiere vader van twee studerende zonen, echtgenoot van Caroline, wielerliefhebber en gek op mac. Ik heb veel ervaring bij het behandelen van baby’s en kinderen met osteopathie. Ik behandel natuurlijk ook graag volwassenen met de typische acute en chronische klachten.

In onze praktijk streven we naar een totale aanpak waarbij we er voor zorgen dat het ganse gezin zich beter zal voelen door het oplossen van problemen bij uzelf of uw kleine prins of prinses. Dit via een combinatie van osteopathie door mezelf en kinesitherapie door mijn echtgenote waarbij we u op een persoonlijke en vertrouwensvolle manier zullen benaderen.

Ik verdedigde met grote onderscheiding mijn thesis voor een internationale jury en kreeg een degree in de osteopathie (D.O.). Vanaf dan deed ik enkel nog osteopathie en deed Caroline de kinesitherapie verder. Op heden vervolmaak ik me nog steeds dmv specifieke osteopathische postgraduate opleidingen, in binnen- en buitenland. Naast het behandelen van volwassenen met de meest uiteenlopende problemen ben ik toch gespecialiseerd in het werken met baby’s en kinderen.

Als u in de regio van de Vlaamse Ardennen (tussen Gent en Kortrijk) een osteopaat zoekt met ervaring in het behandelen van baby’s en kinderen? Neem dan gerust contact op voor een afspraak.

055 30 07 99

WWW.BR-CDB.BE

Bert Roodhooft

OSTEOPAAT, KINDEROSTEOPAAT

Ik ben Caroline De Bleeckere en ben moeder van twee ferme zonen, een bezige bij, sportief en echtgenote van Bert Roodhooft. Ik ben afgestudeerd als kinesitherapeute in 1995.

Ik ging onmiddellijk als zelfstandig kinesitherapeute aan de slag. Eerst deeltijds thuis en deeltijds als vaste collega in een praktijk in Machelen. Na een tussenstop als kinesiste in een afslankingsinstituut startte ik in 2001 full-time thuis. Door allerlei bijscholingen bezit ik een breed interesseveld binnen de kinesitherapie. Hierdoor behandelen we onze patiënten enkel met de meest actuele en gespecialiseerde vormen van kinesitherapie.

We houden zelf van een persoonlijke aanpak en dat op een gemoedelijke manier met veel respect voor uw privacy. Bij ons zijn er geen gezamenlijke oefenzones, maar steeds een individuele begeleiding van uw specifieke doelen. Sommige “klachten” zijn veel meer dan een mechanisch  probleem. We proberen uw ganse gezondheid aan te pakken.

We werken zeer veel met perinatale begeleiding. Maar ook de tennisellebogen, lumbago’s, spanningsklachten, ontstekingen op allerlei gewrichten, en de specifieke revalidatie na operaties behoren tot mijn interesses.

De complementariteit met de osteopathie binnen onze praktijk is een enorme meerwaarde in de aanpak van uw klacht

055 30 07 99

WWW.BR-CDB.BE

Caroline De Bleeckere

Kinesitherapeute

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING

Hoe kunnen we jouw prins of prinses helpen

We zullen u wat extra uitleg verschaffen over osteopathie bij baby’s en kinderen en over onze praktijk in Oudenaarde, over perinatale begeleiding en over de kinesitherapeutische mogelijkheden.

Borelingen en zuigelingen

Een check-up door de kinderosteopaat kan kort na de geboorte mogelijke problemen aan het licht brengen. Die eerste controlebehandeling zorgt voor preventie en verlichting van klachten en kwalen die ontstaan zijn ten gevolge van het leven in de baarmoeder en/of de stressvolle uitdrijving naar de buitenwereld. De osteopathische aanpassingen kunnen alle lichaamsfuncties waaronder ook spijsvertering en ademhaling bijsturen. Spanningen en blokkades door de zwangerschap en de bevalling kunnen leiden tot ongemakken, kwalen en zelfs echte klachten met betrekking tot de (borst)voeding, krampen, reflux, winderigheid, huilbuien, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, voorkeurshoudingen, … Het oplossen van deze fysieke spanningen door zachte osteopathische handelingen zal zeer hulpvol en relaxerend zijn. Het oplossen van deze problemen zal niet alleen het kind zelf helpen, maar zal het ganse gezin een aangenamere periode bezorgen zodat de kersverse ouders kunnen genieten van het “geboortegeluk”

Baby's en peuters

Tijdens de periode waarin kinderen leren kruipen, stappen, lopen, communiceren, alles leren ontdekken en sociaal gedrag aanleren, is het wenselijk om ze te begeleiden en deze vroege mijlpalen in hun ontwikkeling te sturen en fysiek aan te passen met osteopathie zodat er zich in de toekomst geen ontwikkelingsstoornissen voordoen. Er is een gouden regel: “een kind is géén kleine volwassene”. Dit geldt natuurlijk ook in de osteopathie! Kinderen ontwikkelen zich op allerlei vlakken. Ze groeien, hun spraak en motoriek ontwikkelt zich en als persoon vormen zij zich meer en meer. Al deze aspecten maken dat ieder kind een unieke benadering vergt. Als er een bepaalde problematiek optreedt in een van de aspecten van de ontwikkeling, dan heeft dit invloed op de totale ontwikkeling van het kind. Osteopathie is bij deze “begeleiding” het ideale middel. Het is een zachte en efficiëntie geneeswijze die uitermate geschikt is voor kinderen. Door de zachte technieken zijn bijwerkingen zeldzaam en wordt behandeling door het kind als aangenaam ervaren. Indicaties waarvoor kinderen regelmatig op behandeling komen, zijn: Rug- en gewrichtsklachten, Scoliose, Hoofdpijn, Buikpijn, obstipatie en diarree, Slaapstoornissen, “Mijn kind zit niet lekker in zijn vel”, Zindelijkheidsproblemen bij het kind, Neus-, keel-, en oorproblemen, Orthodontie, Leerproblemen, Gedragsproblemen, … Om een kind goed te helpen en de ouders uitleg te kunnen geven betreffende de problemen van het kind heeft de osteopaat een gedetailleerde kennis nodig van de kindergeneeskunde en de verschillende ontwikkelingsgebieden. Dit betekent niet dat de osteopaat de plaats van de kinderarts of huisarts inneemt. Osteopathie blijft een aanvullende geneeswijze.

Kinderen en tieners

KINDEREN

Schoolgaande kinderen kunnen problemen hebben met concentratie, leerstoornissen, leesproblemen, dyslexie, dyscalculia, adhd, add, problemen met grove motoriek of fijne motoriek. Hun algemeen welzijn, zich gezond en energie-rijk voelen of het regelmatig ziek zijn, infecties van oor, keel of darmen in de opvang of pas op school. Osteopathie heeft als doel om kinderen door deze moeilijke fase heen te helpen.

TIENERS / PUBERS

Op deze leeftijd groeit een kind snel. Het is dan ook aangewezen om regelmatige osteopathische check-ups en behandelingen te gebruiken als er zich problemen voordoen zoals scoliose, tandproblemen, ontstekingen allerlei, vermoeidheid, groeipijnen, hoofdpijnen en angsten, slapeloosheid, … Osteopathische behandelingen zijn van groot belang op deze leeftijd omdat de belangrijkste ontwikkelingen dan plaatsvinden. Goed groeien  en ontwikkelen is zeer belangrijk voor de rest van hun leven. Preventie is de sleutel :  “Als het twijgje buigt, beweegt de ganse boom”

 
 

Moeders in spe en kersverse mama's

MOEDERS IN SPE

Osteopathie kan veel pijn en ongemak verlichten tijdens de zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling. Typische symptomen tijdens de zwangerschap komen door omvangverandering en zwaartepuntverlegging…. Lage rugpijn, bekkeninstabiliteit, spijsverteringsproblemen, maagzuur, branderigheid, zwellingen,

KERSVERSE MAMA’S

Na de bevalling kan het lichaam helemaal ontregeld zijn. Niet alleen door de bevalling zelf maar ook de houdingen tijdens de voeding en de verzorging kunnen problemen geven aan het lichaam dat nog zoekt naar een nieuw evenwicht na de fysieke en hormonale veranderingen. Meestal is dit in een paar behandelingen opgelost. Op gebied van kinesitherapie is Caroline , die zelf trotste mama is, heel ervaren in de postnatale begeleiding en oefentherapie

 
 
Met welke klachten kan je bij ons terecht

FAQ’s

Een paar veel voorkomende vragen met hun antwoord

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is o.a. afhankelijk van de aard en de chroniciteit van de klacht. Dit betekent dat deze vraag zeer moeilijk te beantwoorden is en zeer individueel dient bekeken moet worden. We verschaffen u graag meer uitleg betreffende de te verwachten prognose van uw klachten. Het is dus moeilijk om op voorhand deze vraag te beantwoorden. Ik redeneer altijd zo : “hoe minder je moet komen, hoe meer reclame je zal maken.”

Hoeveel kost een behandeling?

Een behandeling kost 50 euro.

Bestaat er terugbetaling voor osteopathie?

Alle Belgische mutualiteiten voorzien een beperkte terugbetaling van 10 euro, dit tot 5 sessies per kalenderjaar, maar er kunnen onderlinge verschillen zijn van mutualiteit tot mutualiteit.

Aan het einde van elke behandeling wordt een attest overhandigd voor de terugbetaling.

Er bestaan ook bijkomende verzekeringen waarbij een terugbetaling voorzien wordt van 75% en meer (OZ, Partena, DKV, …).

Heb ik een doktersvoorschrift nodig ?

Neen, je kan rechtstreeks bij ons terecht. Je krijgt een briefje om de terugbetaling te regelen met het ziekenfonds. We kunnen zelf bepalen wat er aan de hand is en we verwijzen indien nodig door naar je huisarts of specialist. We weten welke klachten wij mogen en kunnen behandelen en welke niet. Een goede verstandhouding met de huisarts of jullie pediater is erg belangrijk, zowel voor de osteopaat, als voor de patiënt.

 
 

Wat is het verschil met een chiropractor of een kinesist?

Osteopathie is een holistische geneeswijze. De osteopaat zal de oorzaak van het probleem opsporen en behandelen binnen het geheel van de mens. Dit kan zijn ter hoogte van gewrichten, organen, bindweefsels of zenuwstelsel. Chiropractie probeert elk ziektebeeld te behandelen door manipulaties van de wervelkolom en het bekken. Kinesitherapie richt zich in het algemeen op het behoud en het vergroten van de kwaliteit van het bewegen door middel van massage en oefentherapie.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Cart Overview